Liverpool bit PW

In samenwerking met Abbey England heeft de Ponywebwinkel een bit ontworpen met een dunner mondstuk dan normaal. De meeste bitten die op de markt zijn, worden aangepast voor de groeiende pony markt door de bitten in de breedte te versmallen. Vervolgens zie je bitten van 9 cm. breed maar met een mondstuk van 14 of 18 mm. Maar een mondstuk wat past in een D of E pony en/of paard past eigenlijk niet in de mond van een Shetland Pony.

Op de foto ziet u twee bitten. De rond gebogen heeft een mondstuk van 14 mm. en de rechte is ons bit met een stang van 10 mm.

Het gedeelte tussen de tanden en kiezen is maar smal. Als je daar vervolgens een bit wilt inleggen wat een dik mondstuk heeft past de breedte wel maar de pony heeft letterlijk een "mond" vol. Ook de gebogen bitten, naar voren of naar boven kunnen een te grote curve hebben voor de Shetland mond.

Tevens is de schaarlengte vaak niet passend bij het hoofd van de Shetland Pony en/of Welsh. Dit bit heeft een schaarlengte van 11 cm. en is mooi smal uitgevoerd. Het bit heeft een kleine pompwerking. Bit is ook beschikbaar met een koperen mondstuk.

Ik zie maar één nadeel. Doordat ik kleine aantallen bestel valt de prijs relatief gezien hoog uit. Maar het bit is gemaakt naar een voorbeeld waar ik al 20 jaar mee men. Het is Engelse kwaliteit, erg mooi uitgevoerd.


Schaarlengte van 11 cm.

Mondstuk van 10 mm.
2 leidselsleuven
Dubbele kinketting 20 cm. lang
Lichte pompwerkig
Een zijde glad, de andere geribbeld

Liverpool bit PW

  • € 69,95

  • Excl. BTW: € 57,81

Beschikbare opties:


Tags: liverpool, bit, menbitten, menbit