Bitloze neusriem

Bitloos rijden of mennen, veel ruiters en menners zouden het graag eens willen proberen. Immers, het is diervriendelijk, je zit je paard of pony niet in de mond. Zeker wanneer je paard of pony aan het wisselen is, een gebitsbehandeling heeft gehad of om een andere reden (tijdelijk) gevoelig is in de mond kan bitloos rijden een prima oplossing zijn.

Voor het bitloos rijden hoef je geen nieuw hoofdstel aan te schaffen;  wanneer je je gewone neusriem vervangt door een bitloze neusriem kun je al goed uit de voeten. Deze neusriem werkt met twee koordjes, die gekruist onder de kaak van het paard doorlopen. Op die plek lopen een aantal zenuwbanen, waardoor het paard daar erg gevoelig is en dus goed reageert op de druk van de touwtjes. Het is dus niet zo dat je geen ‘rem’ hebt, zoals sommigen beweren. Ook is het zeker niet zo dat je zomaar heel hard aan je teugels of leidsels kunt trekken; ook met de bitloze optoming kun je je paard pijn doen!

Wel is het aan te bevelen om het bitloos rijden uit te proberen in een veilige omgeving, zoals een rijbaan. Zo kun je rustig bekijken hoe je paard of pony op deze nieuwe optoming reageert en of je het zelf prettig vindt om zo te rijden. Onze ervaring is dat het bitloos rijden een welkome aanvulling kan zijn op het rijden met bit!

De bitloze neusriem is verkrijgbaar in verschillende maten.

Bitloze neusriem

  • € 24,95

  • Excl. BTW: € 20,62

Beschikbare opties:


Tags: bitloze, neusriem, bitten