• Aanleuning -  - 18.82

Aanleuning

Hardcover, full colour, 132 pagina's


"Uiteindelijk zijn we allemaal met aanleuning bezig, of het nu gaat om dressuur, springen, eventing, western rijden, mennen of recreatief rijden."  Voor Paul Versluis  was dit de insteek bij de keuze van het thema voor zijn nieuwe boek "Aanleuning".


Dat voor het realiseren van een fijne aanleuning meer komt kijken dan de technische beheersing van het rijden en/of mennen van een paard of pony, weten insiders wel.  Maar Paul Versluis opent met dit boek ogen als het gaat om zaken waardoor dat beter lukt of juist fout gaat. Dingen  en handelingen die op het eerste gezicht  van ondergeschikt belang lijken,  kunnen van  grote invloed  zijn op  het bereiken van die zo gewenste fijne  aanleuning of  deze juist  negatief beïnvloeden.


In een achttal hoofdstukken voert Paul Versluis ons door 'paarden problemen land'. Zo komen gebitsverzorging, bitten, hulpmiddelen, paardenvoeten, rijtechnische aanleuning  en harnachement uitgebreid aan bod. En dat allemaal vanuit het perspectief  van de aanleuning.  


Als gebitsverzorger, bittenspecialist, ruiter, wedstrijdmenner, instructeur en trainer is  Versluis  van vele markten thuis. De auteur kan dus putten uit een brede en lange ervaring.  Bovendien laat hij ook  prominenten uit de diverse disciplines aan het woord over het onderwerp, hetgeen dit boek nog  interessanter maakt voor alle soorten ruiters en menners.  Een aanrader voor iedereen die verder wil in zijn sport, of simpelweg rijdend of mennend optimaal wil genieten van een paard dat het naar zijn zin heeft en zich van zijn beste (prestatie)kant laat zien.


Uitgave: Horses & Driving Books


Aanleuning

  • Model: 694
  • € 20,00

  • Excl. BTW: € 18,35

Tags: aanleuning, boeken